VÁLEC jménem Kladruby

V 16.kole vyjeli hráči Sokolu Kladruby do Zabrušan. Očekával se fyzicky velmi náročný zápas na mírně podmáčeném terénu po vydatném dešti. Začátek zápasu ale začal hned ukazovat jak velká deka leží na hráčích domacího celku a už v 5. minutě otevřel skoré zápasu Jiří Honák. Stále se však očekával vyrovnaný zápas a nic nenaznačovalo, že by mělo být něco jinak. Ovšem obrana domacího celku začala generovat jednu hrubku za druhou a díky pressingu Kladrub zvýšil skóre na 2:0 Luboš Paul střelou do odkryté brány po skvělé přihrávce od Míry Lomiče. Zabrušany stále nemohly najít stejné noty a jejich hra neměla ani zvuk a ani obraz. Důkazem toho byl vlastní gól, kdy Sláva Molnár vystřelil cca z 25 metrů nepovedenou střelu po zemi a obránce ve snaze zastavit míč, tečoval tak nešťastně, že za ním vybíhající brankář pustil míč za vlastní záda - 3:0 pro celek z Kladrub. Díky další minele Zabrušanské obrany zvýšil o 4 minuty později na 4:0 opět Jirka Honák. Od té doby můžeme říct, že domácí tým rezignoval. Ve 38.minutě přidal pátou branku opět Jirka Honák a završil tím svůj první HATTRICK v této sezóně. Těsně před poločasem pak přidal svůj druhý gól Luboš Paul a šlo se do šaten za stavu 6:0 pro Kladruby. V prvním poločase měly Zabrušany jen dva střelecké pokusy z toho jeden mezi tyče.

Do druhého poločasu nastoupily týmy s jednou změnou na každé straně. Domácí celek musel opustit zraněný brankář a jelikož nebyl nikdo na střídání, stoupnul si do brány Rejfek, který měl také zdravotní problémy a Zabrušany hrály tedy o 9ti hráčích v poli. Na straně Kladrub pak proběhla změna na pozici brankářů, kdy se do brány postavil Lukáš Zouhar.

Kladruby začaly tam, kde skončily v prvním poločase a to tedy tlakem a střelbou na bránu. Střelám ale chyběla přesnost a tak se mohlo zdát, že spíše rozchytávají Rejfka v Zabrušanské bráně. To ale neplatilo o Zdeňkovi Plotzovi, který v 51. minutě zvýšil na 7:0. Za 7 minut dovršil svůj již TŘETÍ HATTRICK v této sezóně Luboš Paul a skóre se začalo pomalu blížit k dvoucifernému číslo na straně Kladrub. Kladruby disponovaly také velikou silou na střídačce a tak postupně byly vypouštěni na hřiště další kanonýři aniž by hra Kladrub nějak trpěla. Zaskakující trenér Kladrub, tak chápal slova Stanislava Mixy: "dnes jsem měl opravdu těžkou hlavu, koho postavit do základu", protože všichni hráči na střídačce by mohli klidně hrát od začátku a to nepočítaje chybějících hráčů, kteří by na tom byly podobně. Skóre 8:0 zůstalo svítit na světelné tabuli celých 12 minut, kdy Kladrubští stříleli na bránu Zabrušan o stošest, ale né a né rozvlnit síť. To se podařilo až v 70. minutě Honzu Tolarovi z penalty, kdy střelil svůj první gól v sezóně a první gól asi tak po "deseti letech". O minutu poté obdržel žlutou kartu hráč Zabrušan za faul a za nesportovní chování hned druhou, takže musel předčasně do kabin a Zabrušany tak byly rázem o dva hráče v poli méně. GÓL s pořadovým číslem 10 s připsal na svůj účet Pavel Seiner. Dále pak ještě přidali branky Tonda Mráz a Míra Lomič a tím se zastavilo skóre na konečných 12:0 pro Sokol Kladruby. Ve druhém poločase tým ze Zabrušan nevystřelil ani jednou na bránu.

Kladruby tak prodloužily svoji sérii výher na čtyři v řadě a posunuli se na 5.místo. Avšak TJ Oldřichov B má dohrávku 10.11. a je pouze o 1 bod za pátými Kladruby.